Stichting Toerisme Suriname

Stichting Toerisme Suriname is opgericht door de publieke sector(ministerie van TCT) en de private sector(KKF) om Suriname internationaal als nationaal te positioneren als toerisme destinatie. Het voorgaande wordt bewerkstelligd door de drie verschillende afdelingen binnen de STS NL;

1. Data: verantwoordelijk voor accurate toeristische data over binnenkomende reizigers

2. Educatie & Informatie; verantwoordelijk voor adequate informatie over de toeristische ontwikkelingen en trends

3. Produkt ontwikkeling & Kwaliteitsbewaking; verantwoordelijk voor het implementeren van standaarden ter regulering van de sector alsook het helpen werken aan de kwaliteit van de verschillende toeristische produkten.

4. Marketing: het aangaan van samenwerkingen ter promotie van Suriname in haar totaliteit als ook het vervaardigen van promotie materiaal.

Om het toeristisch product volledig te benutten heeft STS de 4 pijlers nl; heritage, cultuur, evenementen en Natuur vastgelegd. Suriname heeft met haar monumentale gebouwen op het gebied van Heritage een plek mogen bemachtigen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De STS ondersteunt dan ook alle initiatieven, waaronder dat van SGES en de UNESCO, die helpen bijdragen aan de bewustwording over ons erfgoed.